Baglio Diar Zibibbo – Organic

Baglio Diar är en familjeägd vingård belägen på Siciliens västkust, nära staden Marsala. Grundad 2018 av Biagio och Nicola Di Girolamo som bygger verksamheten på familjens över 70-åriga erfarenhet inom vinodling. Vingården omfattar 120 hektar och är certifierad för både ekologisk och vegansk produktion med ett starkt fokus på hållbarhet och miljövänliga metoder. Baglio Diar odlar främst inhemska sicilianska druvsorter som Grillo, Inzolia, Zibibbo och Nero d’Avola. Vingårdarna är strategiskt placerade för att dra nytta av det lokala mikroklimatet: Grillo och Inzolia odlas nära havet för att få en subtil sälta i vinerna medan Zibibbo och de röda druvorna växer på högre höjder för att bevara fräschör och frukt. 

Zibibbo
Druvsort
Italien
Land
Sicilien
Region
Baglio Diar
Producent
Bra med
kyckling
Fågel
fisk
Fisk
Sallad
Sallad

Druva: Zibibbo

Smaknoter: Intensiva toner av vit persika, apelsinblom och mogna citrusfrukter. Vinet är både friskt och generöst i smaken med en lätt restsötma som balanseras av en tydlig syra.

Vinifiering: Efter en skonsam pressning fermenteras vinet i 15 dagar och lagras därefter i ståltankar i tre månader. 

Parningar: Fisk, skaldjur, vitt kött och vegetariska rätter.

Vill du skapa ett konto? Skapa konto här.

Välkommen åter

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida