Vin på tapp från Vinhanen

Med fokus på hållbarhet, natur och miljö skapades idéen bakom kvalitetsvin på tapp eller vin på fat som det också kallas. I år 2013 serverades Vinhanens första viner på fat i enlighet med grundtanken att alla har rätt till ett gott glas rent vin. I dag har vi 32 olika vin på fat.

En behåller som dessa fat vi använder rymmer upp till 40 flaskor vin och vi vågar påstå att det är den perfekta lösningen för alla som vill ha ett vin av hög kvalitet till ett lägre pris. Vi samarbetar med etablerade och kunniga vinproducenter som i samarbete med Vinhanen levererar kvalitetsviner på fat.

SmakSak är exklusiv återförsäljare för Vinhanen i Sverige.

Vill du veta mer om vin på fat?

Fordelar med vin på fat

Upptäck varför vin på fat är det optimala valet för din vinupplevelse. Hos Smak Sak erbjuder vi vin från Vinhanen, som är kända för sin höga kvalitet till priser som passar alla plånböcker. Varför ska du välja vin på fat?

Utforska fördelarna med vin på fat och låt Vinhanens högkvalitativa viner förhöja din vinupplevelse på ett sätt som är både smakfullt och ansvarsfullt.

Ett fat består av en behållare i återvinningsbar plast och inuti den finns en lufttät påse där vinet förvaras. Påsen gör att vinet håller sig färskt med mindre konserveringsmedel i minst ett år, samtidigt som den är skyddad mot oxidering.

På Smak Sak är vi stolta över att vara exklusiv återförsäljare för Vinhanen i Sverige. 

Vad innebär vin på tapp eller vin från kegs?

Spela videoklipp

En video om tekniken bakom våra fatviner samt fördelarna de bidrar med.

Enklare, billigare och bättre

För restauranger som erbjuder vin på glas och vinparningar är vin på fat mycket lämpligt, eftersom det minskar behovet av flaskhantering och minskar spill.

Mindre spill vid vin i öppnade flaskor. Vin i öppnade fat håller mycket längre (minst 1 år).

30 liter vin från fat kan serveras utan att en enda flaska behöver hanteras. Du slipper hämta, öppna, provsmaka och förvara 40 flaskor och inga vinlådor eller flaskor behöver slängas.

Alla kan servera ett glas vin från en kran eller pistol, vilket ger stor frihet även för de som har lite eller ingen erfarenhet av att servera vin. 

Snabb service. Vin från fat, serverat med pistol eller från kran, gör att många människor kan betjänas på otroligt kort tid. 

Vin på fustage möjliggör kvalitetsvin till lägre pris än samma vin på flaska.

Vinhanens vin

Vin för alla – Alla förtjänar ett gott glas vin. Vinhanen strävar efter att erbjuda ren, ekologisk vin till alla sedan starten 2013.

Ekologi och natur – Vinhanen fokuserar på ren, ekologisk vin och vill öka allmänhetens förståelse för den ibland komplicerade vinvärlden.

En del av vingårdsupplevelsen – Vin från tapp ger en känsla av att besöka vinbonden direkt. Samarbetet med lokala vinbönder resulterar i högkvalitativa viner.

Sensorisk Mångfald – Vinhanen erbjuder det bredaste urvalet av tappvin i Norden med olika varianter från klassiskt till avantgarde. Vinerna är noggrant utvalda och producerade med hänsyn till miljön.

Samarbete med kunder – Vi ser våra kunder som samarbetspartners och erbjuder olika typer av utrustning för att servera vin på fat, inklusive mobila alternativ såsom rullande barer och cyklar anpassade för servering.

Fatet

Ett fat består av en behållare i återvinningsbar plast och inuti den finns en lufttät påse där vinet förvaras. Påsen gör att vinet håller sig färskt med mindre konserveringsmedel i minst ett år, samtidigt som den är skyddad mot oxidering.

På Smak Sak är vi stolta över att vara exklusiv återförsäljare för Vinhanen i Sverige. 

Ett fat för miljön

Vi har tagit fram ett miljömässigt mer hållbart sett att servera kvalitetsvin på, vilket minskar kostnaden för både produktionen av vin och transporterna av det. Något som även gör att slutkonsumenten kan köpa ett billigare vin.

Ett fat består av 100 procent återvinningsbar plast. Den eliminerar behovet av glasflaskor, etiketter, kork och kartonglådor. Transporterna blir dessutom färre då faten tar mindre plats än glasflaskor. Innehållet av en pall med 30 liters fatviner motsvarar 2,75 pallar med vanligt vin på flaska. Hela två av tre lastbilar försvinner alltså från vägarna med fatvin jämfört med flaskvin och koldioxidutsläppen minskar därmed avsevärt.

Vin på tapp

Vin på tapp passar utmärkt för restauranger, konserthus, festivaler och barer då vinet tappas upp direkt från fatet. När en kund beställer ett glas vin på en restaurang är risken att resten eller delar av flaskan blir slängd. Vin på fat gör alltså att en restaurang slipper svinnet av drycker, vilket förstås sparar in både pengar och naturresurser.
Med vin på tapp slipper dessutom personalen lägga ner tid på hantering av glasflaskorna, vilket bidrar till effektiviteten och minskar stress i en arbetsmiljö med högt tempo.

Vin för en hållbar framtid

Fatet finns i tre storlekar – 10 liter, 20 liter samt 30 liter. Det största fatet på 30 liter väger endast 1,39 kilo när det är tomt. Genom att använda våra fat är du med och minskar klimatavtrycket för produktion och konsumtion av vin – för en hållbar framtid!
Vi har många stolta och nöjda kunder som har tagit ledningen
genom att servera vin på tapp. Nedan ses ett urval av våra kunder.

Denna innovation har tagit hållbarhet till en helt ny nivå. Vi är glada över att ha med dessa och många fler:

Vin på tapp

Vin på tapp hjälper till att minska på koldioxidutsläppen

Vid att servera vin på tapp kan du få högkvalitativt vin, utan att du behöver hantera en enda flaska. Vill du höra mer ? 

Tveka inte att kontakta oss!

KeyKeg – vin på fat

Med fokus på hållbarhet, natur och miljö skapades engångsfatet KeyKeg. Vårt innovativa fat rymmer 40 flaskor vin och vi vågar påstå att det är den perfekta lösningen för alla som vill ha ett vin av hög kvalitet till ett lägre pris. Vi samarbetar med etablerade och kunniga vinproducenter som levererar kvalitetsviner till våra KeyKegs.

Fatet består av en behållare i återvinningsbar plast och inuti den finns en lufttät påse där vinet förvaras. Påsen gör att vinet håller sig färskt med mindre konserveringsmedel i upp till ett år, samtidigt som den är skyddad mot oxidering.

Välkommen åter

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida