Enklare, billigare och bättre

För restauranger som erbjuder vin på glas och vinparningar är vin på fat mycket lämpligt. Du slipper hantera flaskor och minskar risken för spill av vin. Vin i öppnade fat håller också mycket längre än vin på flaska, minst ett år.

Vin på fat gör att du enkelt kan servera 30 liter vin. Du slipper hämta, öppna, provsmaka och förvara 40 flaskor och inga vinlådor eller flaskor behöver slängas. Du sparar mycket tid och slipper krångel.

Alla kan servera ett glas vin från en kran eller pistol, vilket gör jobbet enklare för de som har lite eller ingen erfarenhet av att servera vin. 

Att servera vin från fat istället för från flaska gör också att fler kunder kan betjänas på kortare tid. 

Vin på fat ger dig kvalitetsvin till lägre pris än samma vin på flaska.

Fler fördelar med vin på fat

Smak Sak erbjuder vin från Vinhanen som är kända för sin höga kvalitet till priser som passar alla plånböcker, gjorda för att serveras på fat. Det finns många anledningar till att vin på fat är det optimala valet för din vinupplevelse.

Varför ska du välja vin på fat?

Utforska fördelarna med vin på fat och låt Vinhanens högkvalitativa viner förhöja din vinupplevelse på ett sätt som är både smakfullt och ansvarsfullt.

Ett fat består av en behållare i återvinningsbar plast och inuti den finns en lufttät påse där vinet förvaras. Vinet kräver på så sätt mindre konserveringsmedel men håller sig ändå färskt i minst ett år, samtidigt som det är skyddat mot oxidering.

På Smak Sak är vi stolta över att vara exklusiva återförsäljare för Vinhanen i Sverige.

 

Vin på tapp

Nedan kan du se en film och läsa mer om de många fördelar som finns med att servera vin på tapp

Vill du höra mer om hur vi kan hjälpa dig ? 

Tveka inte att kontakta oss!

Vad innebär vin på tapp?

Spela videoklipp

En video om tekniken bakom våra fatviner och fördelarna vin på tapp, eller vin från kegs, bidrar med.

Ett fat för miljön

Vi har tagit fram ett miljömässigt mer hållbart sätt att servera kvalitetsvin på. Detta minskar kostnaden för både produktionen av vin och transporterna av det. På så sätt kan slutkonsumenten köpa ett billigare vin, utan att kompromissa med kvaliteten.

Ett fat består av 100 procent återvinningsbar plast. Den eliminerar behovet av glasflaskor, etiketter, kork och kartonglådor. Transporterna blir dessutom färre då faten tar mindre plats än glasflaskor. Innehållet av en pall med 30 liters fatviner motsvarar 2,75 pallar med vanligt vin på flaska. Hela två av tre lastbilar försvinner alltså från vägarna med fatvin jämfört med flaskvin och koldioxidutsläppen minskar därmed avsevärt.

Vin på tapp

Vin på tapp passar utmärkt för restauranger, konserthus, festivaler och barer då vinet tappas upp direkt från fatet. När en kund beställer ett glas vin på en restaurang är risken att resten eller delar av flaskan blir slängd. Vin på fat gör alltså att en restaurang slipper svinnet av drycker, vilket förstås sparar in både pengar och naturresurser.

Med vin på tapp slipper dessutom personalen lägga ner tid på hantering av glasflaskorna, vilket bidrar till effektiviteten och minskar stress i en arbetsmiljö med högt tempo.

Vin för en hållbar framtid

Fatet finns i tre storlekar – 10 liter, 20 liter samt 30 liter. Det största fatet på 30 liter väger endast 1,39 kilo när det är tomt. Genom att använda våra fat är du med och minskar klimatavtrycket för produktion och konsumtion av vin – för en hållbar framtid!

Välkommen åter

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida