Fördelar med vin på tapp

Vin på tapp är den ultimata lösningen för att förenkla och förbättra din vinservering. Servera vin snabbare, spara tid och pengar och gör en god insats för miljön – allt medan du njuter av samma höga kvalitet i varje glas.

Oavsett om du driver en restaurang, ett konferenscenter eller arrangerar en festival har vi en lösning som passar just dig. Låt oss skräddarsy en vinupplevelse som imponerar på dina gäster och gör din vardag enklare!

Vin på fat ger dig kvalitetsvin till lägre pris än samma vin på flaska.

Högre kvalitet till lägre pris

Hållbarheten för vin på tapp är längre än för vin på flaska då vin i öppnade fat håller i minst ett år.

Att uppgradera till vin på fat gör att du eliminerar risken för till exempel korkdefekter eller oxidation. Dessutom håller vinerna sig fräscha och behåller smaken längre när de serveras på fat.

Det första glaset som serveras håller samma höga kvalitet som det sista och serveras alltid vid rätt temperatur. Det innebär att du slipper svinn och får jämn kvalitet i varje glas.

När du väljer vin på tapp från oss behöver du aldrig kompromissa med kvaliteten. Du får alltid högkvalitativa viner, till ett bättre pris än vin på flaska.

Vill du höra mer om vin på tapp eller boka en vinprovning? 

Tid över till annat

Vin på tapp möjliggör för ett brett utbud av vin samtidigt som du undviker svinn.

Du behöver aldrig stå kvar med slattar i olika flaskor eller hälla ut rester.

Du kan bland annat välja att servera vinet med tapp eller pistol. Du slipper krångla med att öppna flaskor och din servering går mycket snabbare.

Vem som helst kan servera vin från tapp eller pistol. Det gör jobbet enklare och fler kunder kan betjänas på kortare tid.

Att servera vin på tapp sparar både tid och pengar för din verksamhet. Det är prisvärt, smidigt att hantera och enkelt att servera.

Tar mindre plats

Med vin på fat slipper du bära tunga lådor med flaskor som riskerar att krossas.

Det största fatet på 30 liter väger endast 1,39 kilo när det är tomt. Du kan enkelt bära och servera 30 liter vin utan att hämta, öppna, provsmaka och förvara 40 flaskor.

Bedriver du en verksamhet med ont om plats för vinförvaring är detta alltså ett perfekt alternativ för dig.

Är du intresserad av att höra mer om hur vi kan
göra din vinservering smidigare och billigare?

Minskade transporter

Ett fat som rymmer 30 liter vin tar avsevärt mindre plats än motsvarande 40 flaskor vin. En pall med vårt vin på fat motsvarar därmed 2,75 pallar med vanligt vin på flaska. Det betyder att hela två av tre lastbilar försvinner från vägarna när man transporterar fatvin istället för flaskvin.

Minskade transporter innebär både färre koldioxidutsläpp för vår planet och minskade transportkostnader för din plånbok.

Genom att välja vårt vin på fat är du med och minskar klimatavtrycket för produktion och konsumtion av vin, utan att kompromissa med kvaliteten.

Vin på tapp är det moderna sättet att servera vin på!

Ett fat för miljön

Att servera vin från fat gör att behovet av glasflaskor, etiketter, korkar och kartonglådor elimineras.

Genom att undvika dessa typer av förpackningar minskar du avfallsmängden och resursanvändningen.

Faten som vinerna förvaras i är designade för cirkularitet, och råmaterial från faten kan sedan återanvändas för att skapa nya fat.

Låt oss hjälpa dig att ställa om till en mer hållbar vinservering idag!

Fler fördelar med vin på fat

SmakSak erbjuder vin från Vinhanen som är kända för sin höga kvalitet till priser som passar alla plånböcker, gjorda för att serveras på fat. Det finns många anledningar till att vin på fat är det optimala valet för din vinupplevelse.

Varför ska du välja vin på fat?

Vi på SmakSak Wine är stolta över att i Sverige vara exklusiva återförsäljare av Vinhanen.

Utforska fördelarna med vin på fat och låt Vinhanens högkvalitativa viner förhöja din vinupplevelse på ett sätt som är både smakfullt och ansvarsfullt.

Vad innebär vin på tapp?

Spela videoklipp

En video om tekniken bakom våra fatviner och fördelarna vin på tapp bidrar med.

Nyfiken på att höra mer?

Vin på tapp

Nedan kan du se en film och läsa mer om de många fördelar som finns med att servera vin på tapp

Vill du höra mer om hur vi kan hjälpa dig ? 

Tveka inte att kontakta oss!

Ett fat för miljön

Vi har tagit fram ett miljömässigt mer hållbart sätt att servera kvalitetsvin på. Detta minskar kostnaden för både produktionen av vin och transporterna av det. På så sätt kan slutkonsumenten köpa ett billigare vin, utan att kompromissa med kvaliteten.

Ett fat består av 100 procent återvinningsbar plast. Den eliminerar behovet av glasflaskor, etiketter, kork och kartonglådor. Transporterna blir dessutom färre då faten tar mindre plats än glasflaskor. Innehållet av en pall med 30 liters fatviner motsvarar 2,75 pallar med vanligt vin på flaska. Hela två av tre lastbilar försvinner alltså från vägarna med fatvin jämfört med flaskvin och koldioxidutsläppen minskar därmed avsevärt.

Vin på tapp

Vin på tapp passar utmärkt för restauranger, konserthus, festivaler och barer då vinet tappas upp direkt från fatet. När en kund beställer ett glas vin på en restaurang är risken att resten eller delar av flaskan blir slängd. Vin på fat gör alltså att en restaurang slipper svinnet av drycker, vilket förstås sparar in både pengar och naturresurser.

Med vin på tapp slipper dessutom personalen lägga ner tid på hantering av glasflaskorna, vilket bidrar till effektiviteten och minskar stress i en arbetsmiljö med högt tempo.

Vin för en hållbar framtid

Fatet finns i tre storlekar – 10 liter, 20 liter samt 30 liter. Det största fatet på 30 liter väger endast 1,39 kilo när det är tomt. Genom att använda våra fat är du med och minskar klimatavtrycket för produktion och konsumtion av vin – för en hållbar framtid!

Välkommen åter

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida