FRANCIACORTA BRUT DOCG BELON DU BELON

Franciacorta Belon du Belon Satén är en mousserande vin från Franciacorta-regionen i Italien. Det är ett prestigefyllt vin som tillverkas enligt den traditionella metoden, där den genomgår en andra jäsning på flaskan. En del av Chardonnay musten lagras på barriquefat och en del på ståltankar. Efter 30 månader på jästfällningen och efter degogering fylls flaskorna på med Chardonnay Riserva.

Belon du Belon Satén är känd för sin elegans och finess. Den har en delikat och len mousse med fina bubblor. Vinet har en ljus gul färg med gröna nyanser och en frisk och fruktig doftprofil men inslag av brödiga toner. Smaken är balanserad med toner av citrusfrukter, vita blommor och en lätt mineralitet.

Detta mousserande vin är ofta uppskattat som aperitif eller vid festliga tillfällen. Det är en utmärkt följeslagare till skaldjur, fiskrätter och lätta ostar. Franciacorta Belon du Belon Satén representerar kvaliteten och hantverket som kännetecknar viner från Franciacorta-regionen.

Chardonnay, Pino Nero
Druvsort
Italien
Land
Lombardiet
Region
BELON DU BELON
Producent
Bra med
Aperitif
kyckling
Fågel
fisk
Fisk
Sallad
Sallad

Vingårdar:

Druvor: Chardonnay 90% Pinot Nero 10%

Region: Lombardiet

Vinframställning: Endel av Chardonnay musten lagras på barriqefat medan resten ligger endast på ståltank. Efter 30 månader på jästfällningen och efter degogering fylls flaskorna på med Chardonnay Riserva.

Bäst att drickas:

Serveringstemperatur: 10-12°

Parningar: Perfekt som aperitif och till förrätter, perfekt till fisk och fågel

Vill du skapa ett konto? Skapa konto här.

Välkommen åter

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida