LAMBRUSCO SCURO EMILIA IGT LINI 910
Ett fräscht och torrt mousserande vin gjort med charmat-metoden. Vinet får en fin bukett rik på blommor och röda frukter som jordgubbar och hallon. Små delikata bubblor som gör att man får en härlig munkänsla.
Ett fräscht och torrt mousserande vin gjort med charmat-metoden. Vinet får en fin bukett rik på blommor och röda frukter som jordgubbar och hallon. Små delikata bubblor som gör att man får en härlig munkänsla.
Druvor: Lambrusco Salamino 80% – Lambrusco Ancellotta 15% – Lambrusco Grasparossa 5%
Region: Emilia Romanga
Vinframställning: Manuell skörd, när druvorna har nått perfekt balans mellan syra och socker. Vinet ligger sedan på sin jästfällning i 6månader.
Bäst att drickas:
Serveringstemperatur: 8-10°
Parningar: Perfekt till rätter från Emilia Romanga som är fylliga och feta, men man kan även para det med asiatiska rätter och även kötträtter i olika slag.
Vill du skapa ett konto? Skapa konto här.