,

Valsellera Rosè classic method Francone

Barbaresco Gallina är tillverkas av druvorna från Gallina vingård, den mest värdefulla cru i Nieve-området som finns på Renato Rattis karta över historiska Barbaresco cru-vingårdar.

Tack vara en syd/sydvästläge exponering av sluttningen, producerar vingården nebbiolodruvor som kan ge intensiva och extremt fina viner.

Nebbiolo
Druvsort
Italien
Land
Piemonte
Region
Francone
Producent
Bra med
Aperitif
fisk
Fisk
ko
Ko

Vingård: Gallina – Nieve

Druvsort: Nebbiolo

Region:  Piemonte

Vinframställning: Manuell skörd på sensommaren. En kort maceration med skalkontakt och jäsning på 16 grader. Flaskjäsningen påbörjas våren därpå och ligger ca 18 månader på jästfällningen. Smaker av hallon, vilda jordgubbar, rostat bröd och vanilj.

Bäst att dricka: Från 3 till 30 månader efter den lagts på flaska.

Serveringstemperatur: 7-9 grader

Parning: Aperitif, rökt fisk, kallskuret kött och grillat kött

Vill du skapa ett konto? Skapa konto här.

Välkommen åter

Du måste vara över 20 för att besöka vår hemsida